fbpx
, ,

Citrulin Malat, 200 g

Dostupnost:

Na zalihi

Vrijeme isporuke:

24h | 1-3 dana


  • Pomaže kod smanjenja umora i boli u mišićima
  • Povećava kapacitet vježbanja
  • Doprinosi povećanju razine dušikovog oksida (NO)
  • Jača imunitet

105,00 kn

Na zalihi

BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbe iznad 299 kn
Ostavi recenziju
i osvoji 200 bodova!
+385 91 796 48 20
naruči telefonski
Kupi odmah ovaj proizvod i osvoji 105 bodova!

Opis

Citrulin Malat (Citrulline Malate) je kombinacija aminokyseline L-citrulna i malata (jabučne kyseline). L-citrulin je bitan izvor zaliha ćeličnog L-arginina i brz izvor dušikovog oksida. Prirodno povećava razinu arginina i ornitina i ujedno s time i sintezu NO. Zahvaljujući tome jako brzo dostavlja krv u mišiće, povećava razinu snage i poboljšava izdržljivost. Učinkovitost arginina produljuje od 1 do 24 sati. Za mišić predstavlja izvor energije, čime produljuje moguće vrijeme njegovog opterećenja (broj ponavljanja), čega je posljedica povećano stvaranje energije u aerobnom opterećenju u obliku ATP-a i fosfokreatina.

Povećava produkciju energije (ATP) za više od 30 % efikasnijim korištenjem kisika u opterećenju ali i tijekom mirovanja. Potiče pretvaranje masti u energiju. Štiti krv od kiselosti, što omogućuje bolje podnijeti intenzivno opterećenje. Sudjeluje i u detoksikaciji jetre, uklanjanjem amonijaka i mliječne kiseline sa mišića, i u stimulaciju imunološkog sustava. Također povećava seksualnu aktivnost i izvedbu. Njegovom suplementacijom poboljšava se izdržljivost, otpornost na umor i naredna regeneracija.

Malat (anion jabučne kiseline) ključni ja spoj klukonoegeneze, jer može slobodno prolaziti kroz mitohondrijsku membranu u mitohondrije – elektranu ćelija. Glukonoegeneza jeosnovni proces recikliranja laktata i pridonosi održavanju rezerva saharida. Laktat  se može reciklirati u mišiću izravnim putem, pomoću piruvata, kao i u crijevima Krebsovim ciklusom. Kad se piruvat ne vrati u ciklus (kad naprimjer nema kisika), puno lakše nastaje laktat i organizam se umori. Naglo nadopunjavanje malata pokreće aerobni metabolizam u Krebsovom ciklusu i ubrzava recikliranje laktata – energetski ga vraća u igru. Dodavanje malata može reducirati temeljne uzroke umora.

Citrulin je neesencijalna aminokiselina koja ima još dvije druge funkcije u tijelu. Prolijek (prethodnik) je arginina, stimulira oslobađanje energije iz ATP-a i pojačava imunološki sustav. Zahvaljujući tome što se pretvara u arginin, stimulira otpuštanje dušikovog oksida NO, koji proširuje vene, pa mišić dobiva više hranjivih tvari i kisika. Ovim pumpanjem kisika i hranjivih tvari u mišiće se na još jedan način povećava dostava energije tijekom vježbanja. 

Način primjene: Pomiješajte 1 mjericu s vodom, 1h prije treninga.

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti

U 3g praha = 3 g citrulin malata

Sastav

Sastav

100% L-citrulin malat

Recenzije

Na temelju 0 ocjena

0.0 prosječna
0
0
0
0
0

Budite prvi koji će ostaviti recenziju “Citrulin Malat, 200 g”

Još nema recenzija.

Vaša košarica

close